Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe twist aan de originele mac & cheese.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Conchiglie
(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
75 g
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Pesto cheese cubes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated Gruyère DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Green pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten)
1 piece
Tomato
5 g
Fresh basil
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten inkoken zodat het vocht verdampt.
Tip 1: Vind je de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
Tip 2: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.