Skip to main content
Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip
Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

met peultjes en gomasio

4.0
(524)

Dit gerecht is een grote explosie van smaken uit de Japanse keuken. Door de dressing meng je geroosterd sesamzaad, gember en gomasio. Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 cm

Verse gember

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.9 g
Eiwitten36 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Parelcouscous koken
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de parelcouscous toe. • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. • Snijd de komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm

Salade maken
2

• Rasp de gember. • Maak in een saladekom een dressing van de gember en de zure room met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 3/4 tl gomasio en 1 tl ketjap. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing.

Kip bakken
3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de kipfiletstukjes 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peultjes toe, schep goed om en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de parelcouscous toe aan de saladekom en meng met de komkommer.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscoussalade over de borden.  • Serveer met de kip en de peultjes. • Bestrooi met 1/4 tl gomasio per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders