Skip to main content
Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip
Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

met peultjes en gomasio

4.0
(524)

Dit gerecht is een grote explosie van smaken uit de Japanse keuken. Door de dressing meng je geroosterd sesamzaad, gember en gomasio. Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

⅓ unit

Komkommer

1 cm

Verse gember

25 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Gomasio

(Contains: Sesamzaad)

100 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 g

Peultjes

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2841 kJ
Calories679 kcal
Fat24 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate75 g
Sugar8.9 g
Protein36 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Salad Bowl
Casserole

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de parelcouscous toe. • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. • Snijd de komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm

Salade maken
2

• Rasp de gember. • Maak in een saladekom een dressing van de gember en de zure room met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 3/4 tl gomasio en 1 tl ketjap. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing.

Kip bakken
3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de kipfiletstukjes 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peultjes toe, schep goed om en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de parelcouscous toe aan de saladekom en meng met de komkommer.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscoussalade over de borden.  • Serveer met de kip en de peultjes. • Bestrooi met 1/4 tl gomasio per persoon.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes