Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
160 g
Broccoli
70 g
Orzo
7.5 g
Raisins
10 g
Chopped walnuts
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
10 g
Grated Pecorino DOP
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan een half bouillonblokje per 500 ml kokend water.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kan je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Italiaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?