Skip to main content
Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone
Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone

Orzo met pesto Genovese en prei, anijsachtige venkel en provolone

4.2
(201)

Orzo is een gedroogde pastasoort in de vorm van rijst. Daarom heet het ook wel riso. Je kunt het gebruiken in een soep, in een salade of juist gebakken. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem als een echte Italiaan de tijd voor deze maaltijd.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

125 g

Prei

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3159 kJ
Calories755 kcal
Fat39 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate73 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein21 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in fijne ringen.

Fruiten
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.

Orzo bereiden
3

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Groenten bakken
4

Verhit het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.

Op smaak brengen
5

Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes