Orzo is een gedroogde pastasoort in de vorm van rijst. Daarom heet het ook wel riso. Je kunt het gebruiken in een soep, in een salade of juist gebakken. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem als een echte Italiaan de tijd voor deze maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
125 g
Prei
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 g
Provolonevlokken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in fijne ringen.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.
Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.