De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 piece
Red onion
75 g
Vegetable mix
⅓ sachet(s)
Dried galangal
⅓ sachet(s)
Ground lemongrass
80 g
Veggie chicken pieces
100 g
Mie noodles
(Contains: Tarwe)
¼ piece
Cucumber
5 g
Fresh mint
¼ piece
Lime
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Tarwe, Soja, Gluten)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.
Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie. Eén van deze groenten is ui - een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig. Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes. Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de munt en limoenpartjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe of serveer het apart aan tafel. Dan kan iedereen het naar smaak toevoegen.