Skip to main content
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus

3.7
(1,3K)

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Tarwe
Soja
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Red onion

75 g

Vegetable mix

⅓ sachet(s)

Dried galangal

⅓ sachet(s)

Ground lemongrass

80 g

Veggie chicken pieces

100 g

Mie noodles

(Contains: Tarwe)

¼ piece

Cucumber

5 g

Fresh mint

¼ piece

Lime

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja, Gluten)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2179 kJ
Calories521 kcal
Fat19 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate59 g
Sugar11 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie. Eén van deze groenten is ui - een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.

Vegetarische kip bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig. Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.

Serveren
4

Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes. Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de munt en limoenpartjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe of serveer het apart aan tafel. Dan kan iedereen het naar smaak toevoegen.

This week's must-try HelloFresh recipes