Skip to main content
Nasi à la HelloFresh met pinda’s
Nasi à la HelloFresh met pinda’s

Nasi à la HelloFresh met pinda’s

3.4
(406)

Wanneer de grote chef de pinda’s heeft gehakt, kun jij een deel hiervan over het gerecht strooien! Of help nog meer door de pinda’s in tweeën te verdelen.

Labels:
Kid Friendly
Allergenen:
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Surinaamse rijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfiletreepjes met baharat

225 gram

peen en kool

1 tl

Gemalen korianderzaad

20 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Ketjap manis

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de Surinaamse rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Roerbak de kipfiletreepjes.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de mix van Chinese kool en peen, korianderzaad, ketjap, witte wijnazijn toe.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van Chinese kool en peen, korianderzaad, zoete ketjap en witte wijnazijn toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte rijst en kipfiletreepjes toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de pinda’s grof en voeg de helft van de pinda’s toe aan de nasi.

Bestrooi met de overige pinda’s.
6

Verdeel de nasi over de borden en bestrooi met de overige pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders