Skip to main content
Nasi à la HelloFresh met pinda’s
Nasi à la HelloFresh met pinda’s

Nasi à la HelloFresh met pinda’s

3.4
(406)

Wanneer de grote chef de pinda’s heeft gehakt, kun jij een deel hiervan over het gerecht strooien! Of help nog meer door de pinda’s in tweeën te verdelen.

Allergens:
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Surinaamse rijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kipfiletreepjes met baharat

225 g

peen en kool

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

20 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1.5 tablespoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories654 kcal
Energy (kJ)2736 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate89 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de Surinaamse rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Roerbak de kipfiletreepjes.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipfiletreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de mix van Chinese kool en peen, korianderzaad, ketjap, witte wijnazijn toe.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de mix van Chinese kool en peen, korianderzaad, zoete ketjap en witte wijnazijn toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte rijst en kipfiletreepjes toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de pinda’s grof en voeg de helft van de pinda’s toe aan de nasi.

Bestrooi met de overige pinda’s.
6

Verdeel de nasi over de borden en bestrooi met de overige pinda’s.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes