Skip to main content
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade

3.9
(58)

Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten25.3 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten75.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.9 g
Potassium447.5 mg
Calcium46.5 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, tot de geur goed vrijkomt. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergine toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Labnesaus maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Kippendijreepjes bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de komkommerblokjes, overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous over diepe borden en verdeel de kip eroverheen. Garneer met de munt-labnesaus. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders