Skip to main content
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pittige groene saus

4.2
(309)

Koriander heeft 2 verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Calorie Smart
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2681 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten20.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten33.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Hapjespan of grote koekenpan
Keukenpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Haal de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Voeg de steeltjes van de koriander en de rijst toe aan de pan met kokend water en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met de Mexicaanse kruiden (let op pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de kabeljauw 1 minuut per kant, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de pan opnieuw op hoog vuur en bak de ui, de tomaat en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de mais en per persoon: 30 ml kookvocht en het sap van 1 limoenpartje toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door, leg de vis tussen de groenten en laat sudderen tot serveren.
Groene saus maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken. 
  • Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing, de helft van de koriander en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de groenten over de rijst.
  • Leg de vis op de groenten en rijst.
  • Garneer met de groene saus, de overige koriander en eventueel de overige limoenpartjes.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders