Skip to main content
Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes
Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes

Meerzaden visschnitzel met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en frisse salade van courgette en tomaat

3.9
(549)

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

1 piece

Multigrain fish schnitzel

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

30 g

Ravigote sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories734 kcal
Energy (kJ)3072 kJ
Fat40 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate71 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein17 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Courgette bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar zijn. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Visschnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de meerzaden visschnitzel 3 minuten per kant.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing.

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes