Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Baby potatoes
½ piece
Courgette
1 piece
Tomato
1 piece
Multigrain fish schnitzel
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
30 g
Ravigote sauce
(Contains: Mosterd, Ei)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar zijn. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de meerzaden visschnitzel 3 minuten per kant.
Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing.
Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.