Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Eggplant
70 g
Bulgur
½ sachet(s)
Ras el hanout
100 g
Italian vegetable mix
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
20 g
Dried apricot pieces
10 g
Shaved almonds
1 pack
Chickpeas
5 g
Fresh flat leaf parsley
¼ piece
Lemon
½ tablespoon
Olive oil
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm groot. Breng 200 ml bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.
Kook de bulgur, afgedekt, in 13 - 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ras el hanout-kruiden 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de groentemix toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
Tip: Ras el hanout heeft een sterke smaak. Eten er kinderen mee? Voeg de kruiden dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor of het niet te kruidig wordt.
Voeg de tomatenblokjes, abrikozenstukjes en 1 el bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.
Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentestoof hierop. Garneer met de bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen.
Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.