Skip to main content
Zelfgemaakte granola
Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

8 - 10 porties | met noten, zaden en chocolate chips

4.6
(154)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Haver
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Soja
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat: Haver Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

40 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7594 kJ
Energie (kcal)1815 kcal
Vetten106.4 g
waarvan verzadigd31.6 g
Koolhydraten165 g
waarvan suikers93.3 g
Vezels19.3 g
Eiwitten39.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Mengkom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
2
  • Meng in een mengkom de haver, suiker, kokosrasp, gezouten amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en cranberry-walnootmix.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng door de granola.
3
  • Verdeel de granola in een gelijkmatige laag over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven. 
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot de granola rondom geroosterd is.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip). 
  • Meng de chocoladestukjes erdoor. 
  • Bewaar de granola maximaal 2 weken in een luchtdichte verpakking. 

Tip: De granola wordt lekker knapperig wanneer hij helemaal is afgekoeld!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders