Skip to main content
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

met verse kruiden, limoen en feta

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Tags:
Recipe
Allergens:
Rogge
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Avocado

2 piece

Pumpernickel demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe, Gerst May be present: Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 piece

Egg

1 piece

Lime

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

4 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1036 kcal
Energy (kJ)4334 kJ
Fat71.6 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate58.4 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein33.6 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Slotted Spoon
Large Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Pers de helft van limoen eroverheen.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.

More delicious recipes with similar ingredients

Avocado als extra

Avocado als extra

1 stuk
Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Speltwafels met oude kaas en avocado

Speltwafels met oude kaas en avocado

Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Speltwafel-sandwich

Speltwafel-sandwich

Met avocado, belegen kaas en tuinkers
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce