Skip to main content
Dubbele jamkoekjes
Dubbele jamkoekjes

Dubbele jamkoekjes

10 koekjes | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Met dit recept bak je in een handomdraai heerlijke koekjes met bosbessenjam om samen van te genieten.

Allergens:
Milk
Hvede

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 10 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

20 g

Unsalted butter

(Contains: Milk)

20 g

Cane sugar

(May be present: Glutenhaltiges Getreide)

⅕ sachet(s)

Baking powder

(Contains: Hvede May be present: Uova, Glutenhaltiges Getreide, Lupine, Latte, Soja)

40 g

Flour

(Contains: Hvede May be present: Glutenhaltiges Getreide)

⅕ piece

Egg

⅖ piece

Blueberry jam

Nutrition Values

Calories207 kcal
Energy (kJ)865 kJ
Fat9 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate28 g
Sugar14 g
Dietary Fiber0.8 g
Protein3 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Plastic Wrap
Rolling Pin
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Deeg maken
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in kleine blokjes. Meng in een grote kom de roomboter, rietsuiker, het bakpoeder, het tarwebloem en een snuf zout. Houd 1 el bloem apart om het aanrecht mee te bestuiven. Kneed met de hand tot een homogeen kruimeldeeg, of gebruik een keukenmachine met deeghaak. Voeg dan 1 ei toe en kneed verder tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een halfuur in de koelkast rusten.

Deeg uitrollen
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het aanrecht met het overige meel. Haal het deeg uit het plasticfolie en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 3 - 4 mm dik.

Vormpjes uitsteken
3

Steek een even aantal vormpjes uit het deeg. Kneed de restjes weer samen en steek verder tot het deeg op is. Leg de helft van de vormpjes op de bakplaat en schep op elk vormpje een lepeltje jam. Steek met een kleiner vormpje een opening in de andere helft van de vormpjes deeg. Leg ze bovenop de koekjes op de bakplaat, zodat de jam zichtbaar is door de opening.

Tip: Kies zelf welke vorm jij leuk vindt om te maken. Heb je geen steekvormpjes? Gebruik dan een glas.

Koekjes bakken
4

Bak de koekjes in 10 – 12 minuten lichtbruin. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 15 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.

More delicious recipes with similar ingredients

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

met gemalen venkelzaad, dragonboter en een rozenbroodje
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Korean-Style Fried Chicken in 'Swicy' Sauce

Korean-Style Fried Chicken in 'Swicy' Sauce

over rice with sesame seeds & cucumber-radish salad
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade
Bao buns met garnalen in hoisinsaus

Bao buns met garnalen in hoisinsaus

met zoetzure groenten en frisse sla
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise
Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken krieltjes

met romaine sla, een gekookte eitje en provolone
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt ei

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce