Skip to main content
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral lekker varkensvlees.

Allergenen:
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

3 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Turks broodje

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.8 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange, smalle parten.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/3 zakje paprikapoeder, peper en zout. Verspreid de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 - 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
3

Verdeel de achterham en het Turkse broodje over een ovenrooster met bakpapier. Bak de laatste 8 minuten mee met de aardappelen in de oven.

Snijden
4

Halveer de rode ui en snijd in fijne ringen. Snijd de vleestomaat en pruimtomaat in plakken. Houd wat van de slamix en plakjes tomaat en rode ui apart om de broodjes mee te beleggen. Voeg de rest toe aan een saladekom. Meng met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg peper en zout toe naar smaak.

Broodje beleggen
5

Snijd het Turkse broodje open en besmeer met 1 el ravigotesaus. Verdeel de apart gehouden slamix en de plakken tomaat en rode ui over de broodjes en beleg met de plakjes achterham.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde aardappelen over de borden. Leg op elk bord ook een broodje met warme ham. Serveer met de salade en de overige ravigotesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders