Skip to main content
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral lekker varkensvlees.

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

3 slice

Ham

1 piece

Turkish bread

½ piece

Red onion

½ piece

Beef tomato

½ piece

Roma tomato

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

40 g

Ravigote sauce

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3154 kJ
Calories754 kcal
Fat34 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate85 g
Sugar13 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven rack lined with baking paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange, smalle parten.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/3 zakje paprikapoeder, peper en zout. Verspreid de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 - 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
3

Verdeel de achterham en het Turkse broodje over een ovenrooster met bakpapier. Bak de laatste 8 minuten mee met de aardappelen in de oven.

Snijden
4

Halveer de rode ui en snijd in fijne ringen. Snijd de vleestomaat en pruimtomaat in plakken. Houd wat van de slamix en plakjes tomaat en rode ui apart om de broodjes mee te beleggen. Voeg de rest toe aan een saladekom. Meng met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg peper en zout toe naar smaak.

Broodje beleggen
5

Snijd het Turkse broodje open en besmeer met 1 el ravigotesaus. Verdeel de apart gehouden slamix en de plakken tomaat en rode ui over de broodjes en beleg met de plakjes achterham.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde aardappelen over de borden. Leg op elk bord ook een broodje met warme ham. Serveer met de salade en de overige ravigotesaus.

This week's must-try HelloFresh recipes