De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral lekker varkensvlees.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
0.99 teaspoon
Ground paprika
3 slice
Ham
1 piece
Turkish bread
½ piece
Red onion
½ piece
Beef tomato
½ piece
Roma tomato
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
40 g
Ravigote sauce
(Contains: Mosterd, Ei)
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange, smalle parten.
Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/3 zakje paprikapoeder, peper en zout. Verspreid de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 - 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verdeel de achterham en het Turkse broodje over een ovenrooster met bakpapier. Bak de laatste 8 minuten mee met de aardappelen in de oven.
Halveer de rode ui en snijd in fijne ringen. Snijd de vleestomaat en pruimtomaat in plakken. Houd wat van de slamix en plakjes tomaat en rode ui apart om de broodjes mee te beleggen. Voeg de rest toe aan een saladekom. Meng met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg peper en zout toe naar smaak.
Snijd het Turkse broodje open en besmeer met 1 el ravigotesaus. Verdeel de apart gehouden slamix en de plakken tomaat en rode ui over de broodjes en beleg met de plakjes achterham.
Verdeel de geroosterde aardappelen over de borden. Leg op elk bord ook een broodje met warme ham. Serveer met de salade en de overige ravigotesaus.