Skip to main content
Burger met smokey tomatenketchup en puntpaprika

Burger met smokey tomatenketchup en puntpaprika

met aardappelen en tomatensalade

De peperige, lichtbittere smaak van rucola gaat mooi samen met de mildere smaak en delicate textuur van veldsla. De perfecte combinatie voor een evenwichtige en smaakvolle salade!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Noten
Gluten
Kan sporen van allergenen bevatten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Selderij
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Noten, Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3713 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.4 g
Zout3.1 g
Potassium337.6 mg
Calcium29 mg
Iron0.6 mg
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes met het gerookte paprikapoeder in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.

Airfryer Tip: Besprenkel de aardappelen met olie en bak 15 - 25 minuten op 200 graden. Schud halverwege en zorg dat het mandje niet te vol is.

Burger bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de puntpaprika, de ui en de burger 3 - 4 minuten per kant (gebruik een extra hapjespan indien nodig).

Tip: Als je de tijd hebt, snijd dan het broodje open en toast het broodje 3 - 5 minuten met de snijkant naar beneden voordat je verdergaat met deze stap.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de tomatenpartjes erop.
  • Besprenkel met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg met de burger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de aardappeltjes en de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders