In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Wholewheat couscous
(Contains: Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd)
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
½ piece
Onion
70 g
Corn
1 piece
Tomato
20 g
Tomato tapenade
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet May be present: Selderij)
4 milliliters
Lemon-flavoured olive oil
½ piece
Cucumber
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
155 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.
Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipfilet.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe.