Skip to main content
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

3.4
(359)

Een geit geeft net zoals schapen en koeien melk. Geitenmelk kun je drinken, maar het is maar kort houdbaar. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, wordt er van geitenmelk vaak geitenkaas gemaakt. Dit heeft een volle smaak en is goed smeerbaar. Ook lekker voor op de boterham dus!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Champignons

250 gram

Passata

1 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Verse lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Ei)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)609 kcal
Energie (kJ)2548 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten66 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokje van maximaal een ½ cm. Snijd de champignons in plakjes.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de tomatenpassata.
4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en de oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatste moment ⅓ van de geitenkaas toe en roer goed door tot een saus.

Wissel saus af met lasagnebladen.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus. Verdeel de overige geitenkaas over de lasagne.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders