Skip to main content
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander
Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

Kruidige lentetabouleh met appel, geitenkaas, verse munt en koriander

4.2
(228)

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het is fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Het gerecht is supermakkelijk om klaar te maken, vergt weinig afwas en smaakt heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

½ unit

Gele paprika

1 unit

Pruimtomaat

2 unit

Bosui

½ unit

Appel

3 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

4 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

¼ unit

Limoen

50 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2799 kJ
Calories669 kcal
Fat30 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate74 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein22 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en pruimtomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar in een saladekom.

Snijden
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Hak de koriander en munt fijn.

Toevoegen
4

Voeg de couscous toe aan de saladekom met groenten.

5

Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout, het grootste gedeelte vaan de kruiden en eventueel extra limoensap.

Serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes