
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het is fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Het gerecht is supermakkelijk om klaar te maken, vergt weinig afwas en smaakt heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
85 g
Volkoren couscous
(Contains: Gluten)
½ unit
Gele paprika
1 unit
Pruimtomaat
2 unit
Bosui
½ unit
Appel
3 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
4 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
¼ unit
Limoen
50 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd ondertussen de gele paprika en pruimtomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar in een saladekom.

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Hak de koriander en munt fijn.

Voeg de couscous toe aan de saladekom met groenten.
Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout, het grootste gedeelte vaan de kruiden en eventueel extra limoensap.

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.