HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrokante Kikkererwten Met Geroosterde Spruitjes
topBanner
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Met gepofte bataat en gerookt paprikapoeder

Lees meer

Doordat je de spruitjes in dit gerecht roostert smaken ze heel anders dan wanneer je ze kookt. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, terwijl de gepofte bataat juist boterzacht is, met de spannende smaak van gerookte paprika. Het zureroom-limoensausje geeft het gerecht frisheid en de pinda's zorgen voor een lekkere bite.

Labels:InspiratieVeggie
Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Zoete aardappel

4 stuk(s)

Bosui

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 blik(ken)

Kikkererwten

300 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Limoen

30 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels21 g
Eiwitten20 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

2

Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookte paprikapoeder. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 – 40 minuten in de oven.

3

Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de kikkerwten over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en schep om.

4

Halveer de spruitjes en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Meng de spruitjes met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de spruitjes en kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren.

5

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de zure room met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gepofte bataat over de borden, leg er de spruitjes op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de zure room en de partjes limoen.