Skip to main content
Steak met camembertsaus
Steak met camembertsaus

Steak met camembertsaus

met aardappelpartjes, courgette en walnootjus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Labels:
Familie
Allergenen :
Milk
Walnüsse

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Veldsla

40 gram

Franse camembert

50 gram

Kookroom

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4884 kJ
Energie (kcal)1167 kcal
Vetten83.2 g
waarvan verzadigd30.7 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10.1 g
Eiwitten41.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Steelpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen in de oven
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de courgette en de helft van de knoflook met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en zet bij de aardappelen in de oven. Bak 20 - 25 minuten. Schep halverwege om (zie Tip). 

Tip: Geen grote oven? Je kunt de courgette ook bereiden in een koekenpan. Bak de courgetteplakken 3 - 4 minuten per kant op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
3

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout en schep de appel en veldsla erdoor. 

Camembertsaus maken
4

Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op matig vuur. Voeg de overige knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de kookroom en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en verwarm de saus zachtjes tot serveren. 

 

Steak bakken
5

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal de steak uit de pan, bestrooi met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een jus. 

Serveren
6

Snijd de steak tegen de richting van het vlees in dunne plakken, verdeel over de borden en schenk de camembertsaus er deels over en er deels naast. Leg de courgette ernaast en schenk de walnotenjus over de courgette. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Een traditioneel Grieks gerecht met malse varkenshaas
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Fusilli met gevulde courgetterolletjes en grana padano

Met lekkere walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen