Skip to main content
Steak met camembertsaus
Steak met camembertsaus

Steak met camembertsaus

met aardappelpartjes, courgette en walnootjus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Allergens:
Milk
Walnüsse

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

200 g

Potatoes

1 sprig

Fresh rosemary

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

40 g

Lamb's lettuce

40 g

Camembert

50 g

Cooking cream

½ piece

Apple

10 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

2.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4884 kJ
Calories1167 kcal
Fat83.2 g
Saturated Fat30.7 g
Carbohydrate57.4 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein41.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Saucepan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen in de oven
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de courgette en de helft van de knoflook met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en zet bij de aardappelen in de oven. Bak 20 - 25 minuten. Schep halverwege om (zie Tip). 

Tip: Geen grote oven? Je kunt de courgette ook bereiden in een koekenpan. Bak de courgetteplakken 3 - 4 minuten per kant op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn.

Salade maken
3

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout en schep de appel en veldsla erdoor. 

Camembertsaus maken
4

Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op matig vuur. Voeg de overige knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de kookroom en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en verwarm de saus zachtjes tot serveren. 

 

Steak bakken
5

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal de steak uit de pan, bestrooi met zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een jus. 

Serveren
6

Snijd de steak tegen de richting van het vlees in dunne plakken, verdeel over de borden en schenk de camembertsaus er deels over en er deels naast. Leg de courgette ernaast en schenk de walnotenjus over de courgette. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika
Broodje brie met gekarameliseerde ui

Broodje brie met gekarameliseerde ui

met frisse krieltjessalade met appel
Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel
Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes
Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

met witte grillkaas en uienjus
Pizza Montagnarde

Pizza Montagnarde

met aardappel, uienchutney, kaas en spek
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli
Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

Chipolata with Creamy Mashed Potatoes

with stewed red cabbage & apple
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

Sprout-Leek Stamppot with White Sausage

with bacon & piccalilli
Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

with baby potatoes and a crisp apple salad with mustard dressing
Watercress Velouté with Bacon

Watercress Velouté with Bacon

with leek, cream & homemade tomato-focaccia croutons
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans