Kippendijfilet met gepofte paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

met gekruide rijst, feta en geroosterd amandelschaafsel

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

0.17 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)796 kcal
Energie (kJ)3331 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip marineren
2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Snijd ondertussen de helft van de limoen in parten en pers de andere helft uit.

Geheel koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl limoensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel. Pers er naar smaak een partje limoen boven uit.