Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Bell pepper
1 piece
Tomato
100 g
Chicken fillets
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
1 piece
Little gem
15 g
Grated mature cheese
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
½
Tomato paste
5 g
Fresh flat leaf parsley & coriander
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in blokjes van 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes, afgedekt en met een flinke snuf zout, 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe.
Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden kunnen pittig zijn. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of serveer apart.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander en peterselie grof. Snijd de little gem fijn. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg in de oven om op te warmen. Voeg de kipblokjes toe aan de hapjespan met de gebakken paprika. Bak 3 - 4 minuten mee. Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.
Serveer de kipfajita, mini-tortilla's, little gem, tomaat, verse kruiden, chili-mayonaise en geraspte belegen kaas allemaal in losse schaaltjes. Laat iedereen aan tafel zelf zijn eigen tortilla's vullen.
Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan twee keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!