
Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoli
75 gram
Jasmijnrijst
½ bosje(s)
Bosui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 stuk(s)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
()
½ zakje(s)
Sesamzaad
( )
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Olijfolie
45 ml
Water
naar smaak
[Zoutarme] sojasaus

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.


Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!
