Kalkoenrollade met serranoham en rozemarijnjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenrollade met serranoham en rozemarijnjus

Kalkoenrollade met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en broccolini

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

20 gram

Uienchutney

100 gram

Bimi broccoli

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1018 kcal
Energie (kJ)4260 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.3 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Halveer de wortels in de lengte en snijd vervolgens in grove stukken. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Tip: Snijd de aardappelen en wortelen niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.

Bakken
2

Meng in een kom de wortels en aardappelen met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 35 - 40 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Tip: Verspreid de aardappelen en wortelen goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.

Kalkoen bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de rollade in 5 - 7 minuten rondom bruin. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van het vlees, 25 - 35 minuten in de oven. De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 g ongeveer 25 minuten baktijd aan, voor 450 g 30 minuten en voor 600 g 35 minuten. De rollade is klaar wanneer hij goudbruin is en er helder sap uit komt wanneer je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt. Haal uit de ovenschaal, verpak de rollade in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten

Tip: De baktijd van de kalkoen hangt af van de grootte van het stuk vlees. Houd voor 300 gram 25 - 30 minuten baktijd aan, voor 450 gram 35 - 40 minuten en voor 600 gram 45 tot 50 minuten.

Jus maken
4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en de overige rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

Broccolini bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de broccolini 6 – 8 minuten, of tot deze beetgaar is. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de broccolini uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de broccolini.

Serveren
6

Leg de gevulde kalkoen op een schaal en snijd in plakken. Haal het rozemarijntakje uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortels in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de broccolini en de mayonaise in een apart schaaltje.

Tip: De kalkoen is klaar wanneer hij goudbruin is en de sappen helder zijn wanneer je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen