Skip to main content
Jambalaya met kip en chorizo
Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

met geroosterde rode puntpaprika

4.2
(817)

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

½ piece

Bell Pepper

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ sachet(s)

Ground cumin

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

½

Tomato paste

85 g

White long grain rice

1 piece

Romano pepper

1 piece

Chicken breast

25 g

Diced chorizo

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories790 kcal
Energy (kJ)3305 kJ
Fat29 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate87 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein40 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan een bouillon van 250 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 zakje BBQ rub, 1/2 zakje komijn, 1/2 zakje kaneel en 1/2 blikje tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

Rijst garen
3

Voeg de witte langgraanrijst, de paprikablokjes en de bouillon toe aan dezelfde pan. Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Tip: Voeg indien nodig nog een beetje water toe als het te snel droogkookt.

Rode puntpaprika roosteren
4

Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de gehalveerde puntpaprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpaper en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de rode puntpaprika's 12 - 15 minuten in de oven.

Kip en chorizo bakken
5

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes en de kipfilet in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Meng het bakvet en de helft van de kip en de chorizo door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de overige kip en chorizo erbovenop. Leg de rode puntpaprika naast de rijst.

Tip: Wist je dat paprika's naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

This week's must-try HelloFresh recipes