Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
½ piece
Bell Pepper
½ sachet(s)
BBQ spice rub
½ sachet(s)
Ground cumin
1.5 teaspoon
Ground cinnamon
½
Tomato paste
85 g
White long grain rice
1 piece
Romano pepper
1 piece
Chicken breast
25 g
Diced chorizo
½ tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan een bouillon van 250 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 zakje BBQ rub, 1/2 zakje komijn, 1/2 zakje kaneel en 1/2 blikje tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de witte langgraanrijst, de paprikablokjes en de bouillon toe aan dezelfde pan. Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Tip: Voeg indien nodig nog een beetje water toe als het te snel droogkookt.
Halveer de rode puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de gehalveerde puntpaprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpaper en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de rode puntpaprika's 12 - 15 minuten in de oven.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes en de kipfilet in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Meng het bakvet en de helft van de kip en de chorizo door de rijst.
Verdeel de rijst over de borden en schep de overige kip en chorizo erbovenop. Leg de rode puntpaprika naast de rijst.
Tip: Wist je dat paprika's naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.