Skip to main content
Havermout uit de oven
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

4.7
(9)

Goedemorgen!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Appel

1 unit

Banaan

25 g

Dadelstukjes

75 g

Havermout

(Contains: Gluten)

1.5 teaspoon

Gemalen kaneel

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

175 milliliters

Halfvolle melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 teaspoon

Bakpoeder

(Contains: Melk (inclusief lactose), Lupine)

Nutrition Values

Energy (kJ)2494 kJ
Calories596 kcal
Fat24 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate70 g
Sugar36.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein20 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snijd de appel in kleine blokjes. Prak de banaan fijn met een vork in een mengkom.

2

Voeg de dadelstukjes, havermout, bakpoeder en kaneel bij de banaan en meng goed.

3

Voeg de appel en het ei toe aan het beslag en roer goed door. Voeg als laatste de melk en een snufje zout toe.

4

Schenk het havermoutbeslag in een kleine ovenschaal met bakpapier (zie tip) en bak 20 - 25 minuten in de oven. De havermout is gaar wanneer je er met een satéprikker in kan prikken en deze er droog uitkomt.

5

Verdeel de havermout uit de oven over.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes