Skip to main content
Hartige pastei met vegetarische groentenragout

Hartige pastei met vegetarische groentenragout

met salade

4.2
(323)

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei, zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

125 g

Mushrooms

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Bay leaf

50 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe, Gluten)

15 g

Grated mature cheese

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories719 kcal
Energy (kJ)3008 kJ
Fat50 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate46 g
Sugar13 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Casserole with Lid
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook en ui 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Voeg vervolgens per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.

Ragout koken
3

Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pastei maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.

This week's must-try HelloFresh recipes