Skip to main content
Hamburger deluxe met kalfsburger en spek

Hamburger deluxe met kalfsburger en spek

met cerise aardappelen, salade en een spiegelei

4.5
(2,9K)

Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Organic white rose roll

1 piece

Little gem

60 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Red onion

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

4 piece

Egg

15 g

Capers & sliced ​​pickles

30 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1370 kcal
Energy (kJ)5731 kJ
Fat77 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate107 g
Sugar9 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein55 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combioven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een goed doorbakken burger? Bak hem dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.

Serveren
6

Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.

This week's must-try HelloFresh recipes