Skip to main content
Gigli met kippendijfilet

Gigli met kippendijfilet

Met sperziebonen en groene pesto

3.8
(2,3K)

Dit pastagerecht krijgt zijn smaak door de groene pesto. Deze heet voluit groene pesto Genovese, omdat de saus in de Italiaanse stad Genua is ontstaan. De pesto is afkomstig van onze leverancier Kitchen on a Mission en past goed bij de gigli. Je kunt op ons blog meer lezen over deze lelievormige pastasoort.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

90 gram

Gigli

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijstukjes

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3460 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten76 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de sperziebonen en gigli.

Kook de sperziebonen en gigli.
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen en gigli, 8 - 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de kippendijfiletreepjes.
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijfiletreepjes toe en roerbak in 3 - 4 minuten goudbruin.

Voeg 1 el kookvocht per persoon toe.
4

Voeg daarna de sperziebonen, gigli en groene pesto toe aan de wok of hapjespan met kippendijfilet en roer door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
5

Verdeel de gigli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders