Skip to main content
Gigli met kippendijfilet
Gigli met kippendijfilet

Gigli met kippendijfilet

Met sperziebonen en groene pesto

3.8
(2,3K)

Dit pastagerecht krijgt zijn smaak door de groene pesto. Deze heet voluit groene pesto Genovese, omdat de saus in de Italiaanse stad Genua is ontstaan. De pesto is afkomstig van onze leverancier Kitchen on a Mission en past goed bij de gigli. Je kunt op ons blog meer lezen over deze lelievormige pastasoort.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Gigli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kippendijstukjes

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories827 kcal
Energy (kJ)3460 kJ
Fat40 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de sperziebonen en gigli.

Kook de sperziebonen en gigli.
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen en gigli, 8 - 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de kippendijfiletreepjes.
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijfiletreepjes toe en roerbak in 3 - 4 minuten goudbruin.

Voeg 1 el kookvocht per persoon toe.
4

Voeg daarna de sperziebonen, gigli en groene pesto toe aan de wok of hapjespan met kippendijfilet en roer door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
5

Verdeel de gigli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes