
Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Paprika
65 gram
Champignons
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
100 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de groene steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Meng de rijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Daarnaast is paprika is ook rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.