Skip to main content
Gevulde paprika met chili con carne
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

4.3
(265)

Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell Pepper

40 g

Basmati rice

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

100 g

Beef-pork mince

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Red kidney beans

20 g

Labneh

15 g

Grated cheddar

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories715 kcal
Energy (kJ)2993 kJ
Fat34 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate59 g
Sugar14 g
Dietary Fiber16.5 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Groene paprika bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de groene paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de groene paprika 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij lichtbruin kleurt.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de basmatirijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de overige paprika en tomaat in blokjes.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruide half-om-half gehakt, de rode peper en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur - het hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet zo van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of houd het apart om later mee te garneren.

Stoven
5

Voeg de tomaat- en paprikablokjes, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de groene paprika's ernaast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de labne en de geraspte cheddar.

Tip: Wist je dat dit gerecht, voornamelijk door de paprika's, ruim 200% van de ADH vitamine C bevat?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes