Skip to main content
Gesmoorde kabeljauwfilet
Gesmoorde kabeljauwfilet

Gesmoorde kabeljauwfilet

Met gebakken aardappelen en boontjes

3.5
(1,9K)

In dit gerecht gebruik je meiraap. Rauw kan meiraap best pittig zijn maar omdat je hem in dit recept bakt, wordt de smaak zachter. Laurier en nootmuskaat brengen dit klassieke Nederlandse gerecht verder op smaak. Omdat je de vis gaat smoren, blijft die lekker zacht en sappig.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

100 g

Meiraap

125 g

Sperziebonen

1 unit

Laurierblad

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains: Vis)

1 unit

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories586 kcal
Energy (kJ)2452 kJ
Fat20 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber11 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Bak de aardappelen.
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de knoflook 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

2

Schil ondertussen de meiraap en snijd in dunne halve plakken. Snij de kopjes bij de steelaanzet van de sperziebonen.

Smoor de kabeljauwfilet.
3

Smelt de roomboter in een pan met deksel en bak de meiraap met de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de mosterd, laurier en 50 ml water per persoon toe en roer voorzichtig door. Leg de kabeljauwfilet in de pan op de meiraap, bestrooi met peper, zout en een snufje nootmuskaat en laat 10 – 12 minuten smoren met de deksel op de pan.

Garneer met nootmuskaat.
4

Zorg ondertussen dat de sperziebonen tot ongeveer de helft onder water staan in een andere pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook, en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bestrooi met peper en garneer met nootmuskaat.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de gesmoorde kabeljauw, meiraap, aardappelen en sperziebonen over de borden. Garneer naar smaak met extra nootmuskaat.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes