Gemarineerde steak met citrussalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde steak met citrussalsa

Gemarineerde steak met citrussalsa

met zoete aardappel en koolsla

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse munt en bieslook

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Kappertjes

⅓ stuk(s)

Citroen

225 gram

Zoete aardappel

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Water voor saus

2.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5032 kJ
Energie (kcal)1203 kcal
Vetten88.9 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels12.1 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Salsa verde maken
2

Snijd de peterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Houd apart. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete aardappel in de hapjespan en bak 5 - 8 minuten. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla maken
4

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.

Steak bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de zoete aardappel. Garneer het vlees met de salsa. Serveer met de koolsla.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen