Gemarineerde steak met citrussalsa
Gemarineerde steak met citrussalsa

Gemarineerde steak met citrussalsa

met zoete aardappel en koolsla

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ piece

Garlic

5 g

Fresh mint & chives

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

5 g

Capers

⅓ piece

Lemon

225 g

Sweet potato

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

2.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Water for the sauce

2.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5032 kJ
Calories1203 kcal
Fat88.9 g
Saturated Fat18.9 g
Carbohydrate62.7 g
Sugar23.7 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein34.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de zoete aardappel. Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne ringen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Salsa verde maken
2

Snijd de peterselie, bieslook en munt fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak 1 tl kappertjes per persoon fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Houd apart. Meng in een kom de verse kruiden met de knoflook, de fijngehakte kappertjes en per persoon: 1 el citroensap en 2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe aan de zoete aardappel in de hapjespan en bak 5 - 8 minuten. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Koolsla maken
4

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise. Voeg de koolmix toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en de overige Mexicaanse kruiden.

Steak bakken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak in de koekenpan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelpartjes met puntpaprika over de borden en besprenkel met de mayonaisedressing. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de zoete aardappel. Garneer het vlees met de salsa. Serveer met de koolsla.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Cheesy Pork Ciabatta

Cheesy Pork Ciabatta

with Italian vegetables & tomato salad
Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

with Greek-style cheese, honey mustard dressing & fresh herbs
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

with basil crème, parsley, courgette & tomato
Steak with Sweet Onion Jus

Steak with Sweet Onion Jus

with potatoes & cucumber salad
Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

with roasted baby potatoes, parsnip & carrot
Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

& for parents: spicy red chili pepper
Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

with cherry tomato salad & basil crème
DIY Creamy Shrimp Spaghetti

DIY Creamy Shrimp Spaghetti

pick 'n' mix toppings: lemon, arugula, broccoli & more!
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
Sausage Linguine with Harissa

Sausage Linguine with Harissa

with Parmigiano Reggiano, Romano pepper & fresh basil
Smoky Chorizo Mafaldine

Smoky Chorizo Mafaldine

in creamy tomato sauce with pecorino & spinach
Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

over almond-studded rice with courgette & carrot
'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

with sundried tomatoes & roasted carrots
Spicy Udon with Marinated Eggs

Spicy Udon with Marinated Eggs

with hot honey peanuts, green beans & cucumber salad
Giant Couscous with Greek-Style Cheese

Giant Couscous with Greek-Style Cheese

with mushrooms, sweet potato & toasted pumpkin seeds
Naked Cheeseburger Bowl

Naked Cheeseburger Bowl

with croutons, salad & smoky mayo
Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

with rosemary baby potatoes & carrots
Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

with chorizo, lemon & green beans