Skip to main content
Gele kokos-pindarijst met envelopjes van ei

Gele kokos-pindarijst met envelopjes van ei

Gekleurde rijst met lekkere smaakmakers als kokos en pinda’s, gebakken groente en opgemaakt in een mooie envelop… Als dit een brief was, zou je het openscheuren om zo snel mogelijk te lezen.

Allergens:
Pinda's
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

85 g

Zilvervliesrijst

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

150 g

Broccoli

½ unit

Peen

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

5 g

Kokosrasp

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3075 kJ
Calories735 kcal
Fat33 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voeg 250 ml water persoon toe.
1

Snijd of hak de pinda’s grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur een rooster de pinda’s, zonder olie, 1 minuut. Voeg de helft van de zonnebloemolie, rijst, kurkuma en een snufje zout toe en roerbak 30 seconden. Voeg 250 ml water per persoon toe, dek de pan af en kook in 15 minuten droog.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken.

Bak de broccoli en peen.
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en peen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de zoete ketjap en witte wijnazijn toe en bak afgedekt nog 8 minuten op middelmatig vuur.

Bak per 2 personen 1 omelet.
4

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en bestrooi met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak per 2 personen 1 omelet.

5

Roer de kokosrasp door de rijst.

Serveer met de gele kokos-pindarijst.
6

Leg op elk bord een halve omelet. Verdeel de groenten over de helft van de omelet en klap dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes