Gekleurde rijst met lekkere smaakmakers als kokos en pinda’s, gebakken groente en opgemaakt in een mooie envelop… Als dit een brief was, zou je het openscheuren om zo snel mogelijk te lezen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
85 g
Zilvervliesrijst
1 teaspoon
Gemalen kurkuma
150 g
Broccoli
½ unit
Peen
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
5 g
Kokosrasp
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Ketjap manis
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Snijd of hak de pinda’s grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur een rooster de pinda’s, zonder olie, 1 minuut. Voeg de helft van de zonnebloemolie, rijst, kurkuma en een snufje zout toe en roerbak 30 seconden. Voeg 250 ml water per persoon toe, dek de pan af en kook in 15 minuten droog.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken.
Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en peen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de zoete ketjap en witte wijnazijn toe en bak afgedekt nog 8 minuten op middelmatig vuur.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en bestrooi met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak per 2 personen 1 omelet.
Roer de kokosrasp door de rijst.
Leg op elk bord een halve omelet. Verdeel de groenten over de helft van de omelet en klap dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst.