Skip to main content
Zalmfilet met geroosterde aardappelen
Zalmfilet met geroosterde aardappelen

Zalmfilet met geroosterde aardappelen

met dille-mayonaise, courgette en paprika

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3313 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten55.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten44.6 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten25.7 g
Zout0.8 g
Potassium281.3 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dille-mayonaise.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardientjes, zit er vol mee.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders