Skip to main content
Veggie burger met bieslook-roomsaus

Veggie burger met bieslook-roomsaus

met gebakken champignons en pastinaak-aardappelpuree

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Labels:
Veggie
Fibermaxxing
Allergenen:
Gluten
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Rogge
Selderij
Ei
Gluten
Haver
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Kastanjechampignons

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Lecker Burgerlijk van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge, Selderij, Ei, Gluten, Haver, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Soja, Tarwe, Gerst)

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Bloem

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.2 g
Zout1.3 g
Potassium1432.3 mg
Calcium71.5 mg
Iron1.5 mg
Pan
Aardappelstamper
Koekenpan
Garde
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd beide in grove stukken.
  • Kook beide 12 - 15 minuten. Giet daarna af en leg terug in de pan.
  • Pureer met een aardappelstamper de aardappelen en pastinaak met een klontje roomboter, de mosterd en een scheutje melk.
  • Breng op smaak met peper en zout. Houd apart tot serveren.
Bieslook snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, de champignons en de tijm 5 - 7 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en bak nog 1 minuut.
  • Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de bieslook fijn.
Saus maken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 minuten per kant. Haal uit de koekenpan en houd apart onder aluminiumfolie.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bloem 1 - 2 minuten, of tot het goudbruin kleurt en begint te geuren.
  • Voeg de bouillon en de room toe en meng met een garde.
Serveren
4
  • Zet het vuur laag en laat de saus inkoken tot serveren.
  • Roer de helft van de bieslook door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree op borden. Leg de overige ingrediënten ernaast.
  • Schenk de saus erover en garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders