
Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Wholewheat couscous
(Contains: Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd)
75 g
Falafel
(May be present: Soja, Mosterd, Gluten)
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Eggplant
⅓ piece
Lemon
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains: Sesamzaad)
10 g
Salted almonds
(Contains: Amandelnoten, Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
175 milliliters
Water
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.
Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel twee bakplaten.

Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.

Breng het water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen.

Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop. Besprenkel met de yoghurtsaus en verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de overige verse kruiden, de gezouten amandelen en de eventuele overige citroenpartjes.