Skip to main content
Rijst met pittige groenten en falafel

Rijst met pittige groenten en falafel

Met harissa en frisse tzatziki

4.0
(1,1K)

Harissa is een pikante saus van onder andere rode peper, knoflook en komijn. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt het gebruikt als smaakmaker in allerlei gerechten. Als tegenhanger voor de pit maak je een frisse tzatziki: yoghurt met komkommer en knoflook. Zo is het bij jou alvast een beetje zomer op je bord!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Komkommer

50 milliliters

Magere yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Broccoli

125 g

Peen

½ teaspoon

Harissa

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

½ pack

Falafel

(May be present: Soja, Gluten, Mosterd)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3569 kJ
Calories853 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate111 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber17 g
Protein25 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Strainer
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Tzatziki maken
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer grof en voeg toe aan een vergiet of zeef. Druk het vocht uit de komkommer met de bolle kant van een lepel. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook en de komkommer. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Groenten snijden
3

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de peen en de broccoli met de harissa (let op, harissa is erg pittig) en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 – 7 minuten beetgaar. Voeg de rijst toe aan de groenten en bak al roerend 2 – 3 minuten op middelhoog vuur zonder deksel.

Falafel bakken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst met groenten over de borden. Voeg eventueel nog wat extra vierge olijfolie toe om het smeuïger te maken. Serveer met de falafel en tzatziki.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes