Skip to main content
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Wij hebben de falafelballetjes alvast voor jou klaargemaakt

3.8
(491)

Voor dit gerecht gebruikt je bijzondere kruiden van Jonnie Boer: baharat. Dit kruidenmengsel wordt veelvuldig gebruikt in het Midden-Oosten. En geef ze eens ongelijk, dit mengsel van o.a. koriander, kaneel, komijn, kademom, nootmuskaat en kruidnagel maakt het gerecht extra smaakvol.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

½ unit

Groene paprika

150 g

Mini-romatomaten

2 teaspoon

Baharat

2 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 unit

Naanbrood

(Contains: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

125 g

Falafel

(May be present: Soja, Gluten, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

3 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories768 kcal
Energy (kJ)3213.3 kJ
Fat30 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate100 g
Dietary Fiber18 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de bataat in plakken van 1 cm dik.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil of was de bataat grondig en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de bataat, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de paprika in repen.

Voeg de helft van de baharat toe.
3

Meng in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier de bataat, paprika, romatrostomaten, de helft van de baharat, olijfolie, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

Bak de falafelballetjes.
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafelballetjes 2 – 3 minuten aan elke kant bruin.

5

Meng de Turkse yoghurt met de overige baharat, peper en zout. Verwarm het naanbrood de laatste 3 minuten naast de ovenschaal of groenten op de bakplaat in de oven.

Serveer met het naanbrood, de falafel en de Turkse yoghurt.
6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met het naanbrood, de falafelballetjes en de Turkse yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes