Skip to main content
Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra
Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

met gekruide bloemkool, avocado en zoetzure rodekool

4.2
(51)

.

Allergens:
Gluten
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Bloemkool

1.5 teaspoon

Mexicaanse kruiden

50 g

Gesneden rodekool

(May be present: Selderij)

2 unit

Witte tortilla

(Contains: Gluten)

120 g

Kalfsgehakt

⅓ unit

Avocado

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains: Pinda's, Noten)

30 g

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

¾ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3592 kJ
Calories859 kcal
Fat47 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate58 g
Sugar19 g
Dietary Fiber16 g
Protein40 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Bloemkool stoven
2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Kalfsgehakt bakken
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kalfsgehakt met de overige Mexicaanse kruiden in 5 minuten los.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool, kalfsgehakt en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes