
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Vastkokende aardappelen
2 unit
Gemarineerde kipdrumsticks
⅓ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
15 g
Leccino olijven
50 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
¼ teaspoon
Honing
1 tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Rode wijnazijn
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is.

Snijd de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes.

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de rode paprika toe. Schep goed om.

Hak de olijven grof.

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de labne. Verdeel de overige labne over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.