Skip to main content
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aardappel

met frisse salade, olijven en labne

4.2
(1,6K)

.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

2 unit

Gemarineerde kipdrumsticks

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Rode paprika

15 g

Leccino olijven

50 g

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3483 kJ
Calories833 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate57 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

Bakken
2

Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 45 minuten, of tot alles gaar is.

Groente snijden
3

Snijd de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes.

Salade mengen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de rode paprika toe. Schep goed om.

Olijven snijden
5

Hak de olijven grof.

Serveren
6

Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de labne. Verdeel de overige labne over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes