De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Vegetarische kipstukjes
(Contains: Ei, Gluten, Soja)
85 g
Pandanrijst
75 g
Sperziebonen
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ unit
Wortel
10 g
Gezouten cashewnoten
(Contains: Pinda's, Noten)
½ sachet(s)
Zoet-pittige chilisaus
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
25 g
Vegetarische kroepoek
(Contains: Gluten)
1 tablespoon
Ketjap manis
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat met deksel staan tot serveren.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp. Hak de cashewnoten grof en bewaar apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak 8 - 10 minuten mee.
Blus de groenten in de hapjespan af met 1 el water per persoon en voeg de wortel toe. Bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewnoten. Serveer met de vegetarische kroepoek.