Skip to main content
Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus
Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en kroepoek

4.2
(854)

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Allergens:
Ei
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Vegetarische kipstukjes

(Contains: Ei, Gluten, Soja)

85 g

Pandanrijst

75 g

Sperziebonen

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ unit

Wortel

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

½ sachet(s)

Zoet-pittige chilisaus

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

25 g

Vegetarische kroepoek

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Ketjap manis

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3652 kJ
Calories873 kcal
Fat29 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate118 g
Sugar22 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat met deksel staan tot serveren.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp. Hak de cashewnoten grof en bewaar apart.

Bak de sperziebonen
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak 8 - 10 minuten mee.

Bak de wortel mee
4

Blus de groenten in de hapjespan af met 1 el water per persoon en voeg de wortel toe. Bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Vegetarische kipstukjes bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewnoten. Serveer met de vegetarische kroepoek.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes