Falafel is de Midden-Oosterse versie van fastfood. Deze balletjes worden gemaakt van kikkererwten of tuinbonen met tahin - sesampasta - en kruiden. Dille en bladpeterselie maken het gerecht lekker fris.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
150 g
Sperziebonen
125 g
Falafel
(May be present: Soja, Mosterd, Gluten)
3 bunch
Verse dille
(May be present: Selderij)
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
10 g
Leccino olijven
40 g
Hummus
(Contains: Sesamzaad, Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Rode wijnazijn
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten en giet darna af.
• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze door de heflt. • Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de sperziebonen 10 – 12 minuten op hoog vuur. • Voeg de falafel toe en roerbak nog 3 – 5 minuten.
• Hak ondertussen de dille, bladpeterselie en olijven grof. • Meng de dille, bladpeterselie en olijven door de parelcouscous. • Meng de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Serveer met de falafel en sperziebonen en garneer met de hummus.