Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, dat meestal uit rijst bestaat, die eerst in olie wordt gefruit en vervolgens door het toevoegen van bouillon, gaar wordt gesmoord. Deze pilav maak je met een groentemix van rode ui, knolselderij en snijbonen, falafel en labne.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
60 g
Pandanrijst
5 unit
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
200 unit
Groentemix van knolselderij, snijbonen en rode ui
(Contains: Selderij)
125 g
Falafel
(May be present: Soja, Gluten, Mosterd)
30 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn.
Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groentemix van knolselderij, snijbonen en rode ui toe en bak 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 5 - 6 minuten rondom goudbruin. Voeg de rijst toe aan de groenten in de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng de rijstpilav op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijstpilav over de borden en serveer met de falafelballetjes en labne. Garneer met het amandelschaafsel.